default_mobilelogo

Ο Δρ. Λεωνίδας Κ. Λεμονής αποφοίτησε τό 1988 από τήν Ιατρική σχολή τού Πανεπιστημίου τής Βιέννης.
Μετά τήν τριετή πρακτική σέ νοσοκομεία τής Καρινθίας καί τής Κάτω Αυστρίας, ειδίκευση στήν Νευρολογία καί Ψυχιατρική τόσο στό Κέντρο Αποκατάστασης κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων Meidling στήν Βιέννη, όσο καί στην νομαρχιακή νευροψυχιατρική κλινική Mauer bei Amstetten, μέ πολυετή υπηρεσία τόσο στο παιδοψυχιατρικό,όσο καί στό τμήμα αποτοξίνωσης αλκοολικών καί τοξικομανών.
Από τό 2000 γενικός ιατρικός διευθυντής τών θεραπευτικών κοινοτήτων Grüner Kreis, μέ προγράμματα αποτοξίνωσης καί θεραπείας σέ επτά μονάδες στήν Κάτω Αυστρία καί μία στήν Στυρία.
Επιστημονική συνεργασία μέ τό Πανεπιστήμιο τού Δουνάβεως (Donau Universität)καί στήν Ελλάδα μέ τήν Αργώ, το ΚΕΘΕΑ, τό 18 Ανω καί τόν ΟΚΑΝΑ
Τηλ. επικοινωνίας:0043 664 4026432 E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H Τσαλουχίδου Σοφία του Ιωάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Μετά την πτυχιακή της εργασία στις "Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις της νόσου του Πάρκινσον" στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Ιταλία ( Alma Mater Studiorum Università di Bologna) , ανέπτυξε το ερευνητικό της έργο στον τομέα των νευροεπιστημών. Συνεργάτης ερευνητής του τμήματος Dimorfipa University of Bologna Ιταλία, μελετά το ρόλο των λιπαρών οξέων στις νευροψυχιατρικές και καρδιαγγειακές διαταραχές, την πιθανότητα σύνδεσης των παθολογιών αυτών, τον ειδικό ρόλο του οξειδωτικού στρες στην παθογέννηση τους και την καινοτομία της επισήμανσης βιολογικών δεικτών που επαληθεύουν μέσω της χρήσης των τεχνητών νευρωνικών δικτύων τις διαταραχές αυτές. Επισκέπτης ερευνητής στο Medical Research Council Μεγάλη Βρετανία διερευνά, με την εφαρμογή σειριακής δομικής ανάλυσης μαγνητικής τομογραφίας και φασματοσκοπίας μαγνητικού συντονισμού πρωτονίων και 31-φωσφόρου, τα λιπαρά οξέα του εγκεφάλου και τη σχέση τους στη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα (σύνδρομο χρόνιας κόπωσης), διάσπαση προσοχής (ADHD), στην ασθένεια του Huntington (χορεία) και στους εγκληματολογικούς ασθενείς με σχιζοφρένεια. Μέλος της Academy Nutritional Medicine Λονδίνο όπου και της αποδόθηκε η ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο στην Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο. Στο Πανεπιστήμιο Unica του Κάλιαρι Ιταλία και Complutense της Μαδρίτης Ισπανία, της δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδευτεί στις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και το ρόλο της διατροφής στην ψυχοσωματική υγεία του ανθρώπου. Έχει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και επαγγελματίες υγείας, τόσο σε θέματα που αφορούν σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στις νευροψυχιατρικές διαταραχές όσο και στην κλινική φυτοθεραπεία. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και ποιητικές, στην Ιταλική και Ελληνική γλώσσα, με βραβεύσεις και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
2013 – 2014: Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο 620 ωρών στην Ειδική Αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
 
2005 – 2011: Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών – Απόφοιτος τμήματος Λογοθεραπείας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας με βαθμό πτυχίου 6.98 – ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
 
2016 – σήμερα: Παράρτημα Ιδιοκτήτου Λογοθεραπευτικού Κέντρου στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης.
 
2014 – σήμερα: Ιδιόκτητο Λογοθεραπευτικό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη. Αντιμετώπιση κάθε λογής προβλημάτων λόγου και ομιλίας σχετικά με την Λογοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή, σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες και υπερήλικες (αφασίες, λαρυγγεκτομές, δισαρθρίες). 
 
2014 – 2015: Εργασία ως Λογοθεραπευτής στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης, ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας της Έγκαιρης Παρέμβασης στην Παιδική Βαρηκοΐα.  
 
2015 – 2016 και 2011 – 2012 : Εργασία ως Συνεργάτης Λογοθεραπευτής στο Λογοθεραπευτικό Κέντρο «ΕΞΕΛΙΞΗ» στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης.
 
2010 – 2011:  Πρακτική εξάσκηση στο Λογοθεραπευτικό Κέντρο «ΕΞΕΛΙΞΗ» στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης.
 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Απρίλιος 2017: Πιστοποιητικό Επάρκειας στην Πρότυπη Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας Αυτιστικού Φάσματος «ΠΑΙΣ». 
Μάιος 2014: Επιστημονικός Εισηγητής του Συνεδρίου «Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή» της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών – Π.Ε.Ε.Π με θέμα την «Έγκαιρη Παρέμβαση στην Παιδική Βαρηκοΐα». 
Ιανουάριος 2013: Παρακολούθηση και ολοκλήρωση του σεμιναρίου «Συμβουλευτικής ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού».          
Δεκέμβριος 2012: Παρακολούθηση και ολοκλήρωση του σεμιναρίου  «Τραυλισμός: Εισαγωγή στην αξιολόγηση και παρέμβαση».
 
Δεκέμβριος 2012: Παρακολούθηση και ολοκλήρωση του σεμιναρίου «Ανάπτυξη επικοινωνιακών Ικανοτήτων σε παιδιά με Αυτισμό».
 
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
 
Μάιος 2015: Συμμετοχή στην Εργασία «Πως παίζουν τα παιδιά σήμερα – μια διαχρονική μελέτη», η οποία βραβεύτηκε με το Έπαθλο Δοξιάδη. 
 
 
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Διπλωματική πτυχιακή εργασία με θέμα «Σύγκριση ταχύτητας ομιλίας μεταξύ φυσιολογικών και παιδιών με Βαρηκοΐα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», Τμήμα Λογοθεραπείας στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών, 2011
 
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ/ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
 
Συμμετοχή σε ακαδημία στίβου στο δήμο Πτολεμαΐδας.
Συμμετοχή στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Ηρακλή Πτολεμαΐδας .
Ενασχόληση με το χειμερινό σπορ σκι.
Εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας στο σώμα των τεθωρακισμένων
Κάτοχος συμβατικού διπλώματος οδήγησης
 
 
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 
2012 – σήμερα : Εθελοντική εργασία στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου»  Θεσσαλονίκης ως λογοθεραπευτής σε παιδιά Ρομά με προβλήματα λόγου και ομιλίας.
 
 
 

H Χριστίνα Χρυσοχοίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύοντας αρκετά συχνά, σε κάθε ευκαιρία. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εργάστηκε αρκετό καιρό σε διάφορες εργασίες με απώτερο σκοπό να αλλάξει - προς το καλύτερο - τον κόσμο! Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε πως ο μόνος τρόπος για να το κάνει αυτό ήταν να ασχοληθεί με τα παιδιά! Κι η αλλαγή αυτή θα ερχόταν από την Πηγή! Ίδρυσε, λοιπόν, μαζί με το σύζυγό της, Νικόλα Χατζηγιακουμή, το Σεπτέμβριο του 2011 τους Ιχθύς Aqua Club, που εξειδικεύονται στη βρεφική κολύμβηση, την Αqua Υoga για εγκύους, αλλά και σε όλο το φάσμα της κολύμβησης παιδιών κι ενηλίκων μέσα από τη χαρά και το παιχνίδι. Παράλληλα με τα προγράμματα των Ιχθύων που αποσκοπούν, όχι μόνο στην εκμάθηση κολύμβησης, αλλά και στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων και σεμιναρίων που αφορούν σε σχολές γονέων, εκπαίδευσης προπονητών και προσωπικού,, πρώτων βοηθειών, νευρογλωσσικού προγραμματισμού και πολλά ακόμη, με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης γονέα - παιδιού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δέσποινα Δριβάκου
Ψυχολόγος Msc
Συστημική/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Life Coach /NLP Master Practitioner
Εγνατίας 116, Θεσσαλονίκη, 54622
2314013913 // E: info@mammysworld.gr